Bahwa Cinta Iku Ngoko

Curcol (Subtitled) Tumpahing Roso Ati

Pertama aku kenal kowe ki pas nang CC. Aku isih kelingan banget pas sakdurunge aku entuk SMS seko kowe ben ketemu nang CC anggepanku kowe ki cah lanang. Lha jenengmu kui pertama koyo jenenge cah lanang, opo mung pikiranku wae sing ndadak mbedek-mbedek nek sing SMS kui cah lanang. Lha mbasan pas ketemu kok aneh yo, tak golekki cah lanang sing kiro-kiro nganggo klambi sing kowe sebutke. “Aku pake baju putih.” Walah, jebul pas kowe SMS, “pake jilbab hitam,” owalah lha pas iku aku sakjane wis weruh kowe nek ngono. Mung wae aku wis tersugesti nek kowe iku lanang. Seko jenenge kowe ki cah lanang, ra pati duwur, awake ra lemu, yo kiro2 koyo aku, tapi luwih alim seko aku. Hoho

Aku bener kaget ternyata pas weruh kowe, ternyata ayu tenan. Ah aku goblok, moso cah ayu ngene dikiro cah lanang. Nyesel banget aku, nganti aku dewe ilfil. Tapi yasudahlah, ra penting juga wis nyesali menungso ayu koyo kowe, sing penting saiki aku wis ngerti karo bocah sing rupane ayu, manis, mbek ranum koyo kowe. Hehe sakjane aku pas kui statusku isih nduweni pacar. Mbuh pacar tenanan opo mung nyetatus tok, wong jenenge pacaran ra tau ketemu, aku wae wis males SMS, wis ra kober ngobrol utowo guyonan nang HP, de’e nang Jakarta aku nang Bandung, de’e ge nembe mlebu kuliah aku wis mulai ujian, de’e sambat kuliahe angel aku yo bingung dewe, lha meh opo, bosen aku nyemangati lewat telpon utowo SMS, aku dewe sibuk e. Nganti de’e ki dadi cemburuan ngono, statuse nang gawe aku soyo males ngubungi.

Tapi pas iku aku ra langsung tertarik mbek kowe lho, aku mung biasa-biasa wae sih, yo mung kiro-kiro ki mung pas ketemu rada kaget. Opo meneh pas kui mung ono aku, kowe, bima, mbek sijine aku lali, dadi koyo ra penting bgt pertemuan kui.hehehe Lha mung ngenalke kowe mbek cah liyane. Saiki cah, aku koyo nduwe konco sing during kenal tapi langsung akreb koyo iki aku kok ndadak bedo.  Wingi-wingi aku wis kepikiran, ojo-ojo iki sing jeneng seneng mbek wong wedok. Awit liburan wingi pas kowe ternyata add FB.ku terus tak confirm aku yo mung biasa-biasa wae to takon kabar, mbasan terusan aku ngobrol mbek kowe enak yowis tak seriusi le koncoan mbek kowe, yo sebenere aku dew era ngerti knopo tapi sik jelas gara-gara aku tertarik mbek pribadimu lewat info nang fb utowo notemu sing pertama aku moco ternyata kowe seneng nulis juga. Awit mbiyen knopo juga aku mesti tertarik mbek pribadi wong sing mengekspresikan perasaan lewat sastra opo seni. Menurutku wong sing seneng sastra kui luwih biso tak ajak ngobrol. Mungkin wae mergo aku seorang plegmatis, seneng keindahan, seneng  kompromi, ra seneng ngributke masalah-masalah secara mbulet-mbulet ra jelas. Terus mungkin juga kowe iku seorang plegmatis juga, dadi kan jarene nek ono bocah kumpul-kumpul ngobrol gawe lingkaran sing nang kono biso ngobrol kabeh lha kui gerombolan plegmatis. Dadi mungkin plegmatis paling cocok mbek plegmatis juga.

Sebulan kepungkur iki awit aku tambah kenal kowe tambah jero tak piker opo iki sing jenenge  tresno, tapi aku ra yakin. Nganti saiki aku wis males nek kudu ngomong nek aku tresno mbek kowe, soale aku dewe isih bingung. Opo iyo aku seneng mbek kowe, lha aku wae gek pirang bulan putus. Moso secepet ngene aku pindah nang kowe trisnoku. Kan ra lucu yo?

Yo meski nang kuis fb aku ki Arjuno sing sifate ki cerdas, ulet, tapi aku gampang luluh karo wong wedok yo bener juga. Haduh.. Piye iki??

Aku nyadar tapi pas aku takon-takon mbek kowe tentang kepiye sifatmu nang segi sutresno. Aku dewe ngerti nek aku ra ngomong nek aku seneng mbek kowe secara langsung kowe ga bakalan ngerti. Lha jarene wis sifatmu koyo ngono, indifferent mbek cah lanang sing ngasih perhatian luwih koyo aku iki contone. Bar kui aku mikir-mikir juga opo kudu aku ngomong mbek kowe opo2 sing ono nang perasaanku tapir a kepenak wis. Yo pancen ngene wis, aku ki wonge kepenak, aku ki ra nuntut nek kowe seneng aku juga kowe kudu pacaran lah, kudu ngopo lah kudu ngene lah kudu ngono lah, aku ki ra ngono. Aku wis nyadar sakdurunge nek sing jenenge koyo pacaran iki ra apik nggo aku n nggo cah wedokke. So aku ra arep njaluk kowe macem-macem, mung ngerti wae nek aku iki sakjane nyimpen roso. Roso po kui yo mbuh. Mbok rasa anggur, rasa strowberri, jeruk, melon utowo rasa jijik. Heheh guyon-guyon.. ^_^

2 thoughts on “Bahwa Cinta Iku Ngoko

  1. charismatic mengatakan:

    mbok tenanan ‘qul! soal ati koq nggo geguyonan🙂

    hahay bagus ‘qul tulisanmu ini, pertama kali aq baca yang model ngomong jowo dhewe kaya gini😮

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s